Handige tips voor ondernemers

Ben je ondernemer en heb je het erg druk en veel aan je hoofd? Het laatste waar je soms aan denkt is: hoe ga ik de volgende stap zetten. Terwijl het juist belangrijk is om hierover na te denken en tijd vrij te maken. We zijn vaak dat ondernemers met ontzettend veel randzaken bezig zijn waardoor de groei van het bedrijf kan stagneren. Dit is jammer en daarom hebben we in deze blog een aantal tips en tricks voor ondernemers opgeschreven die kunnen helpen om zoveel mogelijk tijd te hebben om na te denken over de groei en de volgende stap van jouw eigen bedrijf. Benieuwd naar onze tips en tricks? Lees dan zeker verder!

Automatiseer marketingzaken

Wanneer je aan online marketing doet is het slim om zoveel mogelijk te automatiseren. Dit kost in het begin waarschijnlijk veel tijd maar levert uiteindelijk juist weer veel tijd op. Zodra je een automatische stroom van leads hebt dat binnenkomt kan je dit direct opvolgen zonder dat je daarvoor eerst nog marketingactiviteiten voor hoeft uit te voeren. Daarnaast is het slim om je marketing in house te nemen of uit te besteden aan een partner die goed communiceert en betrouwbaar is. Hierdoor heb je korte lijntjes en blijft je automatiseringen goed doorlopen.

Kopen of huren

Wanneer je al ondernemer opzoek bent naar een nieuw pand of opzoek bent naar een nieuwe auto is het altijd goed om te overwegen of je een pand gaat huren of gaat kopen. Of je een auto voor de zaak gaat kopen of een auto gaat leasen, wat gemakkelijk kan bij lease.auto. Je kan hier bijvoorbeeld gemakkelijk financial lease afsluiten. Wanneer je deze overweging maakt kijk dan altijd naar hoe lang je iets nodig hebt. Bijvoorbeeld: wanneer je bedrijf uit 5 man personeel bestaat en je weet dat je de aankomende 2 jaar minimaal wil verdubbelen qua personeel, dan is het slim om een pand te huren zodat je over die twee jaar gemakkelijk weer opzoek kan naar een andere ruimte waar je met meer personeel kan werken.

Uitbesteden of zelf doen

Als ondernemer is het slim om te kijken welke zaken je zelf gaan doen en welke je wilt uitbesteden. Wanneer je als ondernemer alles zelf gaat doen zal je zien dat je aan het einde van de week geen tijd meet over hebt. Denk bijvoorbeeld je boekhouding. Het is slim om dit soort zaken uit te besteden waardoor je zelf meer tijd hebt.

Ontdekken

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Waar kan je een pyjama kopen?

Als een bedrijf haar producten voor de pandemie nog niet online verkocht, dan zullen...

Geboortestoeltje met eigen tekst, naam of foto als persoonlijk...

Een persoonlijk en uniek cadeau, dat is zeker! De naam van het kind of...

Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van...

Tips voor persoonlijke cadeaus

Cadeaus geven kan soms wel moeilijk zijn. Want hoe weet je nou wat iemand...

Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk...

Populaire categorie├źn