Stedentrip Rome, de prachtige hoofdstad van Italië

Rome, een prachtige stad in Italië. Je kunt Rome het gehele jaar door bezoeken, maar het voorjaar en het najaar zijn zeker prachtige periodes voor een stedentrip naar Rome. Het is er in april vaak lekker weer, maar niet ontzettend heet zoals in de zomer. Je kunt er een zonnetje verwachten en de temperatuur ligt meestal rond de 19 graden Celsius. Deze stad heeft zoveel moois te bieden, en je zult je er niet snel vervelen. Naast dat je er heerlijke pasta en pizza kunt eten, kun je er ook veel bezienswaardigheden bezoeken. Wat dacht je van het Colosseum? Een prachtig gebouw in Rome, dat vroeger werd gebruikt voor gladiatorenspelen en wilde dierengevechten. Het Colosseum is ook één van de zeven wereldwonderen, dus die mag je zeker niet missen tijdens een stedentrip in Rome. Wat kun je nog meer doen tijdens een stedenstrip in Rome?

Bezienswaardigheden in Rome

Naast het Colosseum, kun je in Rome ook de Trevifontein bezoeken. Je kunt er een muntje ingooien, dat vervolgens gedoneerd wordt aan een goed doel. Het is hier vaak druk, dus probeer de Trevifontein in de vroege ochtend te bezoeken. Ook vind je in Rome Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Je kunt hier mooie historische gebouwen vinden, en als je in april tijdens de paasdagen in Vaticaanstad bent, kun je de Paus de hele wereld toe horen spreken op het Sint-Pietersplein. Bijzonder, toch?

Stedentrip Wenen

Een andere mooie stad in Europa is Wenen. Vroeger was dit één van de belangrijkste steden van Europa. Tijdens een stedentrip in Wenen kom je prachtige paleizen tegen, en kun je genieten van een rijke cultuur met kunst, maar ook architectuur. Als je een stedentrip naar Wenen maakt, moet je natuurlijk schnitzel eten, en een bezoekje brengen aan een Weens koffiehuis. Bestel hier een stuk Sachertorte, een Weense chocoladecake. Wat kun je nog meer beleven tijdens een stedentrip in Wenen?

Bezienswaardigheden Wenen

Wenen heeft een prachtig stadspark, Prater. Het ligt aan de rivier de Donau, en je kunt hier heerlijk ontsnappen aan de stadsgeluiden. Daarnaast vind je hier een reuzenrad, waarmee je uitzicht hebt over Wenen. Een andere leuke bezienswaardigheid is de Wiener Staatsopera. Het gebouw alleen al is schitterend, maar hier hebben grote componisten ook beroemde stukken geschreven, zoals Mozart en Beethoven. Bekijk dus zeker even wanneer er een operavoorstelling plaatsvindt, waar je trouwens vaak maar €5,- voor betaalt. Ook tijdens de gehele maand april is Wenen een goede bestemming om te bezoeken, gemiddeld is het er namelijk droog en de temperatuur ligt rond de 16 graden Celsius.

Ontdekken

Wat kan een letselschade advocaat voor je betekenen?

Een auto-ongeluk is een vervelende en vaak traumatische gebeurtenis. Het is belangrijk om na...

Ben jij geschikt voor de horeca?

De horeca is een zware branche en je wordt slecht betaald. De longen ren...

Klaar voor een potje padel?

Padel is een vrij nieuwe sport waardoor de kans groot is dat je er...

Must-have producten voor krullend haar

Om krullend haar gezond en gehydrateerd te houden is goede haarverzorging cruciaal. Vaak hebben...

Wat zijn de voordelen van een beenmassage apparaat?

Een beenmassage apparaat wordt steeds populairder. Een beenmassage apparaat is een brace wat door...

Maak een goede start met een gellak set

Als beginnende nagelstyliste wil je het liefste een zo goed mogelijke start maken, echter...

Populaire categorieën