Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van de mensen heeft zich laten vaccineren. Misschien hoor jij daar ook wel bij. Je kunt vanaf 13 augustus bovendien weer grote festivals in België bezoeken. Een heleboel maatregelen die alle voorafgaande maanden golden, zoals het dragen van een mondkapje en het verplicht anderhalve meter afstand houden, worden dan overboord gegooid. Je kunt gewoon weer naast een vriend of vrienden dansen. Echter gelden er wel wat voorwaarden. Zo moet je kunnen laten zien dat je een negatieve PCR-test hebt laten doen (dus waaruit blijkt dat je geen corona hebt, deze moet bovendien maximaal 48 uur oud zijn) en als je deze niet hebt dien je te kunnen aantonen dat je het coronavaccin hebt gehad. Zo kun je veilig van het festival genieten.

Diverse uitgaansgelegenheden in België

Natuurlijk heb je naast de festivals (Pukkelpop gaat trouwens niet door, vanwege strengere testmaatregelen van de regering) ook diverse andere uitgaansgelegenheden in België. In diverse Belgische steden kun je fantastisch stappen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Intercity Brussel om naar de grote steden te gaan waar je gezellig uit kunt gaan met je vrienden. Uitgaan in Brussel, Luik, Brugge of Leuven is een waar avontuur. Je kunt ervoor kiezen om naar een café in Brugge te gaan waar ze nog bieren schenken van een oude Belgische familiebrouwerij. Of kies voor een mooie wandeling door een van de Belgische steden onder leiding van een gids. Je kunt ook kiezen voor een mooie tentoonstelling zoals de Salvador Dali tentoonstelling in Brugge. Of kies ervoor gezellig een terrasje te pakken op de Grote Markt in Antwerpen. Dat is altijd een geslaagd uitje. 

Ga je toch liever naar een festival, let dan hierop

Indien je toch liever naar een festival gaat alleen of met vrienden, zal je misschien merken dat sommige festivalgangers om in de stemming te komen stimulerende middelen gebruiken. Denk daarbij aan ghb. Indien je hiermee in aanraking komt ligt een ghb verslaving op de loer. Mocht je dit zelf in de gaten hebben en hier problemen van ondervinden, dan kun je een beroep doen op verslavingszorg. Onder leiding van de hulp van professionals kun je hiermee omgaan en uiteindelijk weer clean worden zodat je deze middelen niet nodig hebt! Lekker naar een festival gaan, is iets waar je van moet genieten en dat gaat het best zonder stimulerende middelen. Want een ghb verslaving of een andere verslaving is niet iets waar je heel makkelijk vanaf komt. Ook voor alcohol geldt, geniet, maar drink met mate.

 

Ontdekken

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Waar kan je een pyjama kopen?

Als een bedrijf haar producten voor de pandemie nog niet online verkocht, dan zullen...

Geboortestoeltje met eigen tekst, naam of foto als persoonlijk...

Een persoonlijk en uniek cadeau, dat is zeker! De naam van het kind of...

Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van...

Tips voor persoonlijke cadeaus

Cadeaus geven kan soms wel moeilijk zijn. Want hoe weet je nou wat iemand...

Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk...

Populaire categorieën