Wat zijn de voordelen van een beenmassage apparaat?

Een beenmassage apparaat wordt steeds populairder. Een beenmassage apparaat is een brace wat door middel van klittenband om je benen wordt bevestigd. De brace werkt door middel van warme luchtcompressie. Een beenmassage apparaat is goed tegen heel veel klachten. Hieronder lees je hoe dat zit.

Hoe werkt een beenmassage apparaat?

Zoals verteld is een beenmassage apparaat een brace wat om het gehele been wordt bevestigd. De brace zit stevig om de benen heen. Een beenmassage apparaat is een vorm van compressietherapie. Dit betekent dat compressie (oftewel druk) wordt uitgeoefend op de benen en vervolgens de druk weer wordt afgenomen. Luchtkussens in de brace worden in een bepaald ritme gevuld met lucht om vervolgens de lucht weer te laten leeglopen. Naast druk wordt ook warmte door de brace aangevoerd. Deze warmte zorgt voor ontspanning van de spieren. 

Spierpijn verdwijnt sneller

Een beenmassage is erg populair onder de sporters. Vooral onder sporters zoals hardlopers en fietsers. Voor deze sporters is spierpijn een veelvoorkomende bijwerking. Als spierpijn wordt ervaren is het belangrijk dat de spieren genoeg rust krijgen om te herstellen. Een beenmassage apparaat kan hierbij helpen. Het apparaat zorgt ervoor dat spieren volledig ontspannen en het herstelproces van spierpijn wordt versnelt. Ook spierknopen verdwijnen door het compressiesysteem sneller.

Een goede doorbloeding

Een beenmassage is ook enorm populair onder mensen met een verminderde doorbloeding. Compressietherapie zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Daarbij worden de aders ook versterkt. Dit is belangrijk voor onder andere een goede wondgenezing. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat door een goede doorbloeding de hele bloedsomloop wordt bevordert. Deze bloedsomloop is belangrijk voor het gehele lichaam. Bloed verplaatst zich door het hele lichaam en zorgt ervoor dat zuurstof en afvalstoffen goed worden aan- en afgevoerd.

3x per week 30 minuten

Een beenmassage apparaat is het meest effectief als het zo’n drie keer per week 30 minuten lang, wordt gebruikt. De brace wordt om de benen heen bevestigd en vervolgens kunnen de beentjes omhoog! Met een afstandsbediening kan de intensiteit van de compressie én de warmte worden bepaald; 30 minuten vol pure ontspanning dus! Heb jij last van een slechte doorbloeding, rusteloze benen, spierpijn, chronische pijn, een oedeem, spataderen of cellulitis? Probeer dan eens een beenmassage uit! Een beenmassage apparaat van Air-C Pro wordt met een 9,6 beoordeeld en kan 14 dagen lang gratis worden uitgeprobeerd!

 

Ontdekken

Dé voordelen van kant en klare kerstbomen

Wie wil er nu niet een mooie kant en klare kerstboom in huis halen? Helaas...

Bij een goed café hoort een goede koelkast

Overweeg je een café te openen? Als dat zo is, zijn er verschillende dingen die...

Waar je rekening mee moet houden bij brokers

Ben jij van plan om op zoek te gaan naar een broker? Dan is...

Wat kan een letselschade advocaat voor je betekenen?

Een auto-ongeluk is een vervelende en vaak traumatische gebeurtenis. Het is belangrijk om na...

Ben jij geschikt voor de horeca?

De horeca is een zware branche en je wordt slecht betaald. De longen ren...

Klaar voor een potje padel?

Padel is een vrij nieuwe sport waardoor de kans groot is dat je er...

Populaire categorieën