Ben jij al klaar voor je nieuwe hond?

Er wordt steeds meer tijd thuis doorgebracht. Sommige gaan zich snel vervelen. Mensen zoeken vaak gezelschap, alleen kan dit helaas niet meer buitenshuis. Om dit probleem op te lossen nemen steeds meer mensen huisdieren. Vooral honden zijn erg populair. Naast dat ze thuis voor gezelligheid zorgen. Helpen ze ook om meer in beweging te komen. Ze moeten immers een aantal keer per dag worden uitgelaten. Ze helpen dan ook bij het krijgen van een goed dagritme. In de ochtend willen ze vaak al vroeg worden uitgelaten en ook voor het slapengaan. Zo komt er op een gegeven moment een vast ritme voor de hond en zo ook voor u. Maar wat is er allemaal voor nodig om een hond te nemen?

Wat heb je nodig

Er moeten aardig wat spullen worden aangeschaft voor een hond. Zoals een hondenmand of bench waar de hond in kan slapen. Eten met een eet- en drinkbak. Daarnaast ook een hondenriem om de hond uit te laten en aan te lijnen wanneer dit noodzakelijk is. Om deze riem aan uw hond te bevestigen is een goede halsband hond of hondentuigje nodig. De halsband of het tuigje wordt eigenlijk heel de dag doorgedragen door de hond. Misschien alleen in de avond als de hond gaat slapen gaat deze af. Dat betekent dat de halsband of het tuigje veel gedragen wordt. Het is daarom van groot belang om een comfortabel en goede halsband of tuigje aan te schaffen.

Hondenhalsbanden en tuigjes

Er zijn erg veel verschillenden hondenhalsbanden en tuigjes. Een halsband omvat alleen de nek van de hond. Dit is fijn voor de hond, want dit beperkt hem of haar niet in zijn bewegingsvrijheid. Verder is een halsband wel nadelig als uw hond geneigd is om aan de lijn te trekken. De kracht wordt dan volledig opgevangen door zijn nek, dit kan voor nekblessures zorgen. Verder zijn er verschillende halsbanden verkrijgbaar. Naast de klassieke halsbanden zijn er ook luxe halsbanden, lichtgevende halsbanden, hoofdhalsbanden en anti-blafhalsbanden. Een tuigje omvat daarentegen de gehele borstkas van de hond. Wanneer uw hond aan de lijn trekt, wordt de kracht over zijn gehele borstkas verdeeld. Ook hier is een groot assortiment aan verschillende modellen, soorten en maten. Welke pasvorm het best voor uw hond is, hangt van verschillende factoren af. Dit licht aan de grootte van uw hond, de lichaamsbouw, maar ook de persoonlijke voorkeur van uw hond. Voor de juiste maten tuigjes of halsband moet u metingen doen. Voor de halsband moet u de nek van uw hond opmeten. Zorg er wel voor dat er nog 2 vingers tussen het meetlint en de nek passen. Hierdoor zit de halsband niet te strak. Voor het tuigje kan u de omtrek van de hals van de hond afmeten, dit is een lagere positie dan die van halsband.

Ontdekken

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Waar kan je een pyjama kopen?

Als een bedrijf haar producten voor de pandemie nog niet online verkocht, dan zullen...

Geboortestoeltje met eigen tekst, naam of foto als persoonlijk...

Een persoonlijk en uniek cadeau, dat is zeker! De naam van het kind of...

Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van...

Tips voor persoonlijke cadeaus

Cadeaus geven kan soms wel moeilijk zijn. Want hoe weet je nou wat iemand...

Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk...

Populaire categorie├źn