Maak jouw game-ervaring compleet

Als je even een goed potje aan het gamen bent wil je natuurlijk maar één ding: de ander keihard inmaken. Hiervoor heb je niet alleen een goede gaming pc nodig, maar ook de juiste accessoires. De muis en het toetsenbord staan hierbij hoog in de lijst en zijn onmisbaar voor de gedreven gamer. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van deze producten?

Muis

Verreweg de belangrijkste accessoire is de muis. Sterker nog, zonder muis kan je niks met een vaste gaming pc. En zeg nou eerlijk, op de track pad van je laptop kan je ook niet voluit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een muis? Allereerst maak je de keuze tussen een optische of een lasermuis. Een optische muis maakt gebruik van een processor die de oppervlakte scant en daardoor de bewegingen registreert. Een lasermuis doet dit ook, maar dan doormiddel van infraroodlicht. Velen zweren er echter bij, dat een optische muis beter werkt.

Naast deze keus is het belangrijk te kijken naar de DPI (Dots Per Inch). Dit is wel een persoonlijke keuze. De DPI draait om de snelheid waarmee de curser zal bewegen. Heb je een hoge DPI? Dan beweegt de muis sneller. Dit hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur én van de games die je ermee speelt.

Toetsenbord

Ook in de categorie toetsenborden heb je meerdere subcategorieën. Zo heb je een Membraan en een mechanisch toetsenbord. Wederom heeft dit te maken met de gevoeligheid. Een membraan toetsenbord wint het in ieder geval als we praten over de prijs, maar heeft meer kracht nodig bij het indrukken van een toets. De duurdere, mechanische toetsenborden werken een stuk gevoeliger en hierbij hoor je een klikkend geluid. Dit is een stuk optimaler bij bijvoorbeeld tactische schietspellen.

Er is ook een gulden middenweg: de half-mechanische toetsenborden. Met behulp van de mechanische schakel kan je de gevoeligheid van het toetsenbord verhogen, waardoor je de toets minder ver hoeft in te drukken.

De gaming toetsenborden worden steeds uitbundiger in hun design. Sommige lijken rechtstreeks uit een Star Wars film te komen. Let voor de koop goed op welke verlichting en extra toetsen er op het toetsenbord zitten. Een complete regenboog aan kleuren ziet er leuk uit, maar kan ook voor afleiding zorgen op de cruciale momenten. Met eventuele extra knoppen kan je speciale acties uitvoeren of zelfs meerdere acties achter elkaar met de sneltoetsen. Hoeveel je dit kan gebruiken verschilt per game.

In de wereld van de gaming- muizen en toetsenborden kan je zelf kiezen hoeveel poespas je toevoegt aan je gaming pc. Bovenal blijft het een persoonlijke keuze. De bedragen voor deze accessoires kunnen hoog oplopen, dus let goed op voordat je iets aanschaft!

Ontdekken

Op vakantie in eigen land

We hadden allemaal gehoopt op een zorgeloze zomer. Maar de laatste weken heeft het...

Topsy World of Fashion dameskleding

Ben je op zoek naar leuke dameskleding? Dan ben je bij Topsy World of...

Een Nespresso ontkalker voor heerlijke koffie!

Houd jij ook zo van koffie? Dan drink je waarschijnlijk elke dag wel een...

Verschillende manieren om je geld te beleggen

Het is belangrijk om na te denken over je eigen toekomst. Je wilt er...

Ben jij al ready voor de zomer?

We zitten pas net officieel in de zomer maar we hebben er toch al...

Vergeet je kerstgeschenk niet!

Het is volkomen normaal om aan het einde van het jaar een geschenk te...

Populaire categorie├źn