Het land van de fietsen

In Nederland zijn er circa 23 miljoen fietsen. Ja, je leest het niet verkeerd, er zijn in Nederland meer fietsen dan inwoners. Het is dan ook niet gek dat buitenlanders gelijk een fiets zien als ze aan Nederlanders denken. We fietsen naar werk, we fietsen naar de supermarkt en we fietsen voor plezier en sport. Onderhand zijn er, om aan ieders behoeften te kunnen voldoen, zodoende ook veel verschillende soorten fietsen ontstaan. In deze blog bespreek ik de verschillende soorten fietsen die in Nederland gebruikt worden.

Stadfiets

De stadfiets is de meest populaire fiets. Het is in beginsel een simpele fiets en deze wordt gebruikt voor de alledaagse activiteiten. De Amsterdamse grachten staan bekend om de vele fietsen die ernaast geparkeerd staan (en soms zelfs in gedeponeerd worden, wist je dat er 15.000 fietsen per jaar uit de Amsterdamse grachten gehaald worden?!). Voor ons is dit plaatje heel normaal, maar veel buitenlanders vinden dit mooie pittoreske gezichten, waardoor ze ook in films als the Hitman’s Bodyguard en the Fault in our Stars de revue passeren. In the Hitman’s Bodyguard valt er zelfs een fietser op een stadfiets in het water die moet uitwijken doordat de hoofdpersonage bezig is in een achtervolging.

Bakfiets

De bakfiets is een praktische fiets. Of je de kleine kinderen van school wilt halen of boodschappen wilt doen, alles past lekker in de bak waardoor jij je rug niet kapot hoeft te tillen.

Omafiets

De omafiets staat bekend als een relatief goedkope fiets, waar grappig genoeg studenten zodoende veel gebruik van maken.

Vouwfiets

De vouwfiets is een van die uitvindingen die het leven veel gemakkelijker hebben gemaakt. Je fietst simpelweg naar het station, vouwt de fiets op, springt in de trein en fietst vervolgens weer verder naar werk.

Elektrische fiets

De elektrische fiets is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Aan het begin werd de markt vooral ingericht op ouderen mensen, maar nu wilt iedereen een elektrische fiets. Dat is ook niet gek, want het scheelt je aardig wat moeite. Dat vervelende heuveltje waar je elke keer maar net op komt? De elektrische fiets geeft je wel een zetje in de rug. Ook voor lange fietsritjes is de elektrische fiets natuurlijk ideaal. Je kan veel meer zien doordat je energie bespaart. Ben jij nog op zoek naar een elektrische fiets heren? Kijk dan eens voor een Koga elektrische fiets.

Racefiets

In de lente zie je de racefiets weer zijn intrede maken in de omgeving. Groepjes van 4 of zelfs 10 schieten je voorbij en verdwijnen snel aan de horizon. Naast dat je geniet van de buitenlucht, het goede weer en de omgeving, verbrand je daarnaast ook nog eens aardig wat calorieën tijdens het wielrennen. Misschien is het tijd voor een nieuwe hobby?

 

Ontdekken

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Waar kan je een pyjama kopen?

Als een bedrijf haar producten voor de pandemie nog niet online verkocht, dan zullen...

Geboortestoeltje met eigen tekst, naam of foto als persoonlijk...

Een persoonlijk en uniek cadeau, dat is zeker! De naam van het kind of...

Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van...

Tips voor persoonlijke cadeaus

Cadeaus geven kan soms wel moeilijk zijn. Want hoe weet je nou wat iemand...

Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk...

Populaire categorie├źn