Het land van de fietsen

In Nederland zijn er circa 23 miljoen fietsen. Ja, je leest het niet verkeerd, er zijn in Nederland meer fietsen dan inwoners. Het is dan ook niet gek dat buitenlanders gelijk een fiets zien als ze aan Nederlanders denken. We fietsen naar werk, we fietsen naar de supermarkt en we fietsen voor plezier en sport. Onderhand zijn er, om aan ieders behoeften te kunnen voldoen, zodoende ook veel verschillende soorten fietsen ontstaan. In deze blog bespreek ik de verschillende soorten fietsen die in Nederland gebruikt worden.

Stadfiets

De stadfiets is de meest populaire fiets. Het is in beginsel een simpele fiets en deze wordt gebruikt voor de alledaagse activiteiten. De Amsterdamse grachten staan bekend om de vele fietsen die ernaast geparkeerd staan (en soms zelfs in gedeponeerd worden, wist je dat er 15.000 fietsen per jaar uit de Amsterdamse grachten gehaald worden?!). Voor ons is dit plaatje heel normaal, maar veel buitenlanders vinden dit mooie pittoreske gezichten, waardoor ze ook in films als the Hitman’s Bodyguard en the Fault in our Stars de revue passeren. In the Hitman’s Bodyguard valt er zelfs een fietser op een stadfiets in het water die moet uitwijken doordat de hoofdpersonage bezig is in een achtervolging.

Bakfiets

De bakfiets is een praktische fiets. Of je de kleine kinderen van school wilt halen of boodschappen wilt doen, alles past lekker in de bak waardoor jij je rug niet kapot hoeft te tillen.

Omafiets

De omafiets staat bekend als een relatief goedkope fiets, waar grappig genoeg studenten zodoende veel gebruik van maken.

Vouwfiets

De vouwfiets is een van die uitvindingen die het leven veel gemakkelijker hebben gemaakt. Je fietst simpelweg naar het station, vouwt de fiets op, springt in de trein en fietst vervolgens weer verder naar werk.

Elektrische fiets

De elektrische fiets is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Aan het begin werd de markt vooral ingericht op ouderen mensen, maar nu wilt iedereen een elektrische fiets. Dat is ook niet gek, want het scheelt je aardig wat moeite. Dat vervelende heuveltje waar je elke keer maar net op komt? De elektrische fiets geeft je wel een zetje in de rug. Ook voor lange fietsritjes is de elektrische fiets natuurlijk ideaal. Je kan veel meer zien doordat je energie bespaart. Ben jij nog op zoek naar een elektrische fiets heren? Kijk dan eens voor een Koga elektrische fiets.

Racefiets

In de lente zie je de racefiets weer zijn intrede maken in de omgeving. Groepjes van 4 of zelfs 10 schieten je voorbij en verdwijnen snel aan de horizon. Naast dat je geniet van de buitenlucht, het goede weer en de omgeving, verbrand je daarnaast ook nog eens aardig wat calorieën tijdens het wielrennen. Misschien is het tijd voor een nieuwe hobby?

 

Ontdekken

Je eerste stap naar buiten

Als je zin hebt in avontuur, maar niet zeker weet waar te beginnen, dan...

Waarom Digitale Marketing Belangrijk is voor Jouw Bedrijf

Digitale marketing heeft de manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten volledig veranderd. Het...

Duurzame Houtsoorten: Een Verdiepende Blik op Frake Noir en...

Het ontwerpen van huizen, meubels en decoratieve objecten gaat tegenwoordig verder dan het kiezen...

Snel aan personeel komen met Youbahn

Youbahn is een uniek platform dat werkgevers snel en flexibel personeel kan bieden voor...

Welke herenmerken mogen niet ontbreken in je kledingkast?

Ben je als man op zoek naar leuke merken om je garderobe mee aan...

Alles wat je moet weten over reisvaccinaties voor Turkije

Reizen naar het buitenland brengt vaak veel voorbereidingen met zich mee, zoals het regelen...

Populaire categorie├źn