Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk intrekken. We geven je geen ongelijk, maar is je huis ook al ingericht? Het is natuurlijk wel fijn als je bank, je bed, de eettafel en alle andere meubels al in je huis staan voordat jij er ook daadwerkelijk gaat wonen. Kan je wel wat hulp gebruiken wat het inrichten van je huis betreft? In dit blog hebben we enkele waardevolle tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg dat alles goed is afgewerkt

Het lijkt misschien de laatste stap in het hele proces maar de finishing touch wil je eigenlijk al gedaan hebben voordat al je meubelen en accessoires in je huis worden gezet. Met de finishing touch bedoelen we natuurlijk het afwerken van je vloeren, muren en alle vaste items in je huis zoals de keukenkast, kastjes aan de muur, de douche, het toilet en de trap bijvoorbeeld. Dit zijn eigenlijk items die bij je woning horen. Maak alles stof- en vetvrij en haal vooral even een stofzuiger door je huis voordat je je nieuwe dressoir met industrieel uiterlijk in je woonkamer zet.

Meubels kiezen en kopen

Wanneer je je meubels gaat uitkiezen, hangt een beetje af van het type meubel dat je in je huis wilt gaan zetten. Sommige meubels moeten op maat worden gemaakt of hebben een langere levertijd. Bij deze meubel doe je er goed aan om ze op tijd te bestellen. Soms heb je wel te maken met een verwachte levertijd van 6 tot 12 weken. Wanneer je meubels gaat kopen moet je dus ook even denken aan je planning. Meet daarnaast ook goed de maten op. Het zou toch zonde zijn als je een bank hebt besteld, daar lang op hebt gewacht en hij uiteindelijk niet blijkt te passen omdat jij geen zin had om de maten op te meten. Meten is weten en zeker bij inrichten een onmisbare tool.

Rustig met kleuren en materialen

Wanneer we ons eerste huis gaan inrichten hebben we vaak grootse plannen. Er is ook zoveel leuks op de markt met wat je allemaal in je huis kan zetten. Let er vooral op dat je niet teveel in een keer wilt doen. Kleuren en materialen kan je natuurlijk combineren maar begin voorzichtig. Je moet tenslotte nog je eigen stijl creëren maar doe dit stap voor stap. Elementen toevoegen is altijd makkelijker dan elementen weghalen.

Ontdekken

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Waar kan je een pyjama kopen?

Als een bedrijf haar producten voor de pandemie nog niet online verkocht, dan zullen...

Geboortestoeltje met eigen tekst, naam of foto als persoonlijk...

Een persoonlijk en uniek cadeau, dat is zeker! De naam van het kind of...

Uitgaan na de coronapandemie

De coronapandemie lijkt op zijn retour, de ziekenhuisopnames zijn minder en het merendeel van...

Tips voor persoonlijke cadeaus

Cadeaus geven kan soms wel moeilijk zijn. Want hoe weet je nou wat iemand...

Je eerste huis? Zo pak je het inrichten aan!

Heb je net je allereerste huis of appartement gekocht? Dan wil je er natuurlijk...

Populaire categorie├źn