Op vakantie in eigen land

We hadden allemaal gehoopt op een zorgeloze zomer. Maar de laatste weken heeft het virus weer een comeback gemaakt. En dat gooit roet in het eten van onze zomer. Voor veel landen is het onzeker of we vrijblijvend daar naar toe kunnen reizen. Moet je bijvoorbeeld in quarantaine bij aankomst, of is een negatief testbewijs voldoende om zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten?

Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je daarom eigenlijk beter op vakantie in eigen land gaan. Gelukkig heeft Nederland genoeg te bieden. Ben je bijvoorbeeld al wel eens in Limburg geweest?
Limburg is de meest zuidelijke provincie van ons landje. De sfeer en het karakter zijn totaal anders dan de rest van het land. Met haar golvende heuvel landschap en middleeuwse architectuur doet het meer denken aan de Belgische Ardennen of het Franse platteland dan aan Nederland! Niet gek dat de toeristische industrie in Limburg daarom groot is. In een vakantiepark Limburg vindt je vaak de mooiste voorzieningen in een prachtige omgeving. 

Culinaire hoogstandjes

Iedereen kent natuurlijk de Limburgse vlaai. Zo lekker als in Limburg vindt je die nergens! Limburgers staan bekend om hun gastronomie. In Limburg weten ze hoe je moet genieten van lekker eten. Het liefst buiten de deur. Er is daarom een ruime keuze aan restaurants in allerlei prijscategorieën: van lokaal café op de hoek tot Michelin-ster. De provincie heeft veel regionale producten, zoals asperges, het witte goud. En in Maastricht vindt je zelfs enkele wijngaarden: uniek in Nederland!

Natuur

In Limburg vindt je ook verschillende nationale parken en beschermde landschappen. Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park de Groote Peel, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen door vennen en veenmoerassen. Of bezoek Nationaal Park De Meinweg, waar je zeldzame terrasvormige landschappen ontdekt! Natuurlijk mag je ook de typisch Limburgse mergelgrotten niet overslaan. Mergel zie je niet alleen overal terug in het landschap, maar ook veel gebouwen zijn opgetrokken uit deze zachte steen. Echt lokaal dus!

Bereikbaarheid

Limburg is goed te bereiken met de auto of met de trein. Iedere dertig minuten vertrekt er een trein richting Maastricht vanaf Amsterdam en Schiphol. Ook zijn er directe verbindingen tussen Eindhoven en Maastricht, Maastricht en Roermond, en Roermond en Nijmegen. Steden die niet lagns het spoor liggen, zijn goed met de bus te bereiken. Ook bieden de Nederlandse Spoorwegen vaak interessante kortingen op een tripje met OV naar het zuiden. Vaak zit daar een verblijf bij inbegrepen voor een goede prijs. Bekijk de website van NS voor de huidige 'spoordeel'-deals!
 

Ontdekken

Duurzame Houtsoorten: Een Verdiepende Blik op Frake Noir en...

Het ontwerpen van huizen, meubels en decoratieve objecten gaat tegenwoordig verder dan het kiezen...

Snel aan personeel komen met Youbahn

Youbahn is een uniek platform dat werkgevers snel en flexibel personeel kan bieden voor...

Welke herenmerken mogen niet ontbreken in je kledingkast?

Ben je als man op zoek naar leuke merken om je garderobe mee aan...

Alles wat je moet weten over reisvaccinaties voor Turkije

Reizen naar het buitenland brengt vaak veel voorbereidingen met zich mee, zoals het regelen...

Wanddecoratie van glas is de trend van nu

Kunst en decoratie zijn de pijlers van een goede huis inrichting. Het beschouwen van...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van koffie?

De meeste Nederlanders drinken regelmatig of bijna dagelijks een bakje koffie en dat is...

Populaire categorie├źn