Klaar voor een potje padel?

Padel is een vrij nieuwe sport waardoor de kans groot is dat je er nog niet helemaal bekend mee bent. Heb je geen ervaring met padel? Geen probleem! Het is dan alleen wel handig om je een beetje voor te bereiden voordat je de padelbaan op kunt stappen. In deze blog leer je de basisregels van padel! 

Wat is padel?

Zoals al eerder gezegd is padel een vrij nieuwe sport. Daardoor is nog niet iedereen bekend met padel, maar je merkt wel dat de sport steeds bekender aan het worden is. Padel speel je over het algemeen met vier personen, twee tegen twee. De sport staat bekend om haar toegankelijkheid. Waar je op de tennisbaan hard moet trainen om een leuke rally te kunnen spelen, gaat dit op de padelbaan een stukje makkelijker. Padelrackets zijn kleiner dan tennisrackets en ook de baan heeft een kleinere afmeting. Hierdoor is het makkelijker om controle te houden over de bal waardoor je al snel spectaculaire rally’s kunt spelen! Dit komt onder andere doordat bij padel het hek en de glazen wanden onderdeel zijn van het spel. Hierdoor heb je mega veel mogelijkheden om de bal terug te spelen naar de overkant. 

Wat heb ik nodig?

Voordat je de padelbaan op stapt, heb je uiteraard allemaal een padelracket nodig. Daarnaast wordt het lastig om een balletje te slaan zonder ballen, dus ook die moet je huren of kopen! Op de padelbaan ben je veel in beweging, dus zorg ervoor dat je schoenen aantrekt met het juiste profiel en kleding waarin je goed kunt bewegen. Als je tennisschoenen hebt met een gravel profiel, kun je deze het beste aantrekken. Mocht je deze niet in de kast hebben staan, dan kun je in het begin ook zeker op je hardloopschoenen een potje padellen.  

Hoe kan ik het leren? 

Padel leer je het snelst door het gewoon veel te doen. Gedurende het spelen merk je namelijk al snel dat je beter wordt. Je gaat voelen hoe je de bal moet raken en je krijgt door hoe de bal van de wanden afkomt. Woon je in de buurt van Hoorn en ben je opzoek naar een padelclub? Neem dan eens een kijkje bij The Padellers! Voor een potje padel in Hoorn is dit een perfecte locatie! Woon je in de buurt van Amsterdam-zuid? Voor een potje Padel in Amsterdam-zuid zit je bij The Padellers goed! Heb jij geen geduld en wil je de sport zo snel mogelijk onder de knie krijgen? Dan kun je er hier ook voor kiezen om lessen te volgen! Tijdens de lessen kun je gericht bepaalde situaties trainen waar je moeite mee hebt. Daarnaast is het ook goed om regelmatig deel te nemen aan toernooien of events! Uiteindelijk gaat het er namelijk om hoe je presteert in een wedstrijd! 😉  

Ontdekken

Dé voordelen van kant en klare kerstbomen

Wie wil er nu niet een mooie kant en klare kerstboom in huis halen? Helaas...

Bij een goed café hoort een goede koelkast

Overweeg je een café te openen? Als dat zo is, zijn er verschillende dingen die...

Waar je rekening mee moet houden bij brokers

Ben jij van plan om op zoek te gaan naar een broker? Dan is...

Wat kan een letselschade advocaat voor je betekenen?

Een auto-ongeluk is een vervelende en vaak traumatische gebeurtenis. Het is belangrijk om na...

Ben jij geschikt voor de horeca?

De horeca is een zware branche en je wordt slecht betaald. De longen ren...

Klaar voor een potje padel?

Padel is een vrij nieuwe sport waardoor de kans groot is dat je er...

Populaire categorieën