Verschillende condooms voor verschillende koppels

Niet elk koppel is hetzelfde. Hun condoombehoeftes verschillen dan ook. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten condooms op de markt. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn, omdat het de seks alleen maar aangenamer kan maken voor beide partijen. Over welke soorten condooms hebben we het? Hier staat het.

Standaard condooms

Standaard condooms zijn de condooms die we gewend zijn. De condooms zijn van latex gemaakt, waardoor er veel stretch in zit. De hoeveelheid stretch gaat niet tegen de stevigheid in, de reden dat deze condooms oud en vertrouwd zijn. De standaard maat is geschikt voor meeste mensen met een penis en de condooms zijn verkrijgbaar met of zonder glijmiddel. Als je het veilig wil spelen, kan er eigenlijk niet mis worden gegaan met de standaard type condooms.

Latex vrij

Latex vrije condooms zijn speciaal op de manier dat de naam al doet vernoemen: er zit geen latex in. Voor mensen met een latex allergie zijn deze dus wat fijner om te gebruiken. De condooms worden in plaats daarvan gemaakt van polyisopreen. Wanneer huid jeukerig, rood en wat dik wordt, is er vaak sprake van een latex allergie of een overgevoeligheid aan latex. Overstappen op latex vrije condooms kan deze ongemakkelijkheid verheffen, terwijl er nog steeds gevrijd wordt op een veilige manier.

Dik of dun?

Er bestaan extra dikke of juist extra dunne condooms. Dikke condooms kunnen het best gebruikt worden bij het wat grovere werk. Dit is bijvoorbeeld anale seks of masturbatie. De dikte van het condoom zorgt ervoor dat het minder snel zal scheuren, waardoor iemand zich geen zorgen zal hoeven te maken. Er kan gewoon genoten worden, ook bij het wat hardere. Dunne condooms zijn daarentegen voor iedereen die het gevoel van een condoom wat minder fijn vind, maar nog wel veilig seks wil hebben. De structuur van deze type condooms voelt anders aan, wat natuurlijker, wat voor veel mensen een plus is. De condooms zelf zijn niet minder veilig, maar nog steeds goed te vertrouwen.

Vegan

Condooms worden niet altijd veganistisch gemaakt. Condooms die van latex zijn gemaakt, bevatten vaak caseïne. Dit is een melkeiwit getrokken uit melk, gebruikt om het rubber van vloeibaar naar vast te laten maken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende merken die vegan condooms dragen. Hierin wordt natuurlatex en distelextract gebruikt.

Geuren, kleuren en smaakjes

Omdat glijmiddel niet zo lekker smaakt, zijn er condooms met een smaakje bedacht. De smaakjes zijn bijvoorbeeld chocolade, aardbei of piña colada. Gekleurde condooms kunnen een leuke verrassing zijn en werken verder precies hetzelfde als de standaard condooms.

Zo is het maar te zien, er is geen reden om geen condoom te gebruiken. Voor iedereen wat wils!

Ontdekken

Veel bedrijven hebben wel eens een borrel

Je zal het vast wel eens gehoord hebben van andere mensen of misschien komt...

Wat is steigerhout en welke soorten heb je op...

Steigerhout is een nieuwe trend op dit moment in Nederland. Je kan dit soort...

Waarom je een BH ook gemakkelijk online kunt bestellen

Waarschijnlijk heb jij wel eens online geshopt. Van gezelschapsspellen tot kleding en koffiezetapparaten, bijna...

Verschillende condooms voor verschillende koppels

Niet elk koppel is hetzelfde. Hun condoombehoeftes verschillen dan ook. Gelukkig zijn er tegenwoordig...

Is dit het juiste moment om Bitcoin te kopen?

De afgelopen tien jaar is Bitcoin veruit de meest winstgevende investering geweest. Met een...

Met een gepersonaliseerde waterfles kom je altijd goed voor...

We weten allemaal dat voldoende water drinken erg belangrijk is. Niet alleen in de...

Populaire categorie├źn