Is dit het juiste moment om Bitcoin te kopen?

De afgelopen tien jaar is Bitcoin veruit de meest winstgevende investering geweest. Met een stijging van in totaal meer dan een 100.000% overklast de digitale munt de andere groeiers van deze eeuw zoals Tesla en Netflix. Bitcoin wordt gezien als de nieuwe valuta, het nieuwe goud en de nieuwe technologie van de toekomst. Hierdoor zal de digitale munt in de toekomst alleen maar groter worden, de acceptatie van digitaal geld is nog maar net begonnen. U bent vroeg!

Er zijn veel meningen over wat Bitcoin precies is, per persoon is dit verschillend. Voor de één is het een manier om Euro`s te verdienen, voor de ander een middel om inflatie te bestrijden. Valuta`s zoals de Euro en Dollar nemen steeds meer in waarde af. Dit komt omdat er steeds meer van deze valuta`s geproduceerd worden. De hoeveelheid van Bitcoin kan nooit groter worden, het maximale aantal blijft op 21 miljoen liggen. Door deze vorm van schaarste blijft Bitcoin interessant. Ook zijn er vele investeerders die puur voor de techniek gebruik maken van de coin.

Naast dat Bitcoin een alternatief betaalmiddel is, wordt de munt ook als vernieuwend gezien. Bitcoin is gebouwd op de blockchain technologie. Hierdoor worden transacties transparant en veilig opgeslagen op de blockchain. Naast dat hierdoor bankiers, makelaars en andere tussenpersonen overbodig worden, is dit een veel goedkopere en snellere manier van overeenkomsten aangaan.

Wanneer is het een goed moment om in te stappen?

Veel mensen wachten op een goed moment om Bitcoin te kopen. Echter is het voor geoefende handelaren al lastig om de top of bodem van de koers te bepalen, laat staan voor iemand met weinig kennis en ervaring. De meeste mensen investeren maandelijks een bepaald bedrag, zodat ze niet worden beïnvloed door hun emoties en de investering zien als een project voor de lange termijn. Deze methode wordt ook wel DCA (Dollar Cost Average) genoemd. Maar ook goed nieuws indien je besluit om eenmalig een investering te doen, iedereen die minimaal 5 jaar zijn Bitcoin vasthoudt heeft winst! Je kan de koers erop nakijken.

Sinds dit jaar maakt Bitcoin grote stappen op het gebied van acceptatie. Zo hebben Iran en El Salvador al bekend gemaakt dat Bitcoin hun reserve valuta wordt. Daarnaast zijn er tientallen landen met grote interesse in de digitale munt. Naast de interesse van landen, zijn er steeds meer bedrijven die Bitcoin op de balans hebben. Zo maakte Elon Musk dit jaar bekend dat hij zowel privé als bij zijn bedrijven SpaceX en Tesla Bitcoin op de balans heeft. De interesse in Bitcoin zal bij bedrijven en overheden alleen maar toenemen, doordat het aanbod gelijkt en de vraag toeneemt zal de prijs blijven stijgen.

Ontdekken

Ben jij geschikt voor de horeca?

De horeca is een zware branche en je wordt slecht betaald. De longen ren...

Klaar voor een potje padel?

Padel is een vrij nieuwe sport waardoor de kans groot is dat je er...

Must-have producten voor krullend haar

Om krullend haar gezond en gehydrateerd te houden is goede haarverzorging cruciaal. Vaak hebben...

Wat zijn de voordelen van een beenmassage apparaat?

Een beenmassage apparaat wordt steeds populairder. Een beenmassage apparaat is een brace wat door...

Maak een goede start met een gellak set

Als beginnende nagelstyliste wil je het liefste een zo goed mogelijke start maken, echter...

Stedentrip Rome, de prachtige hoofdstad van Italië

Rome, een prachtige stad in Italië. Je kunt Rome het gehele jaar door bezoeken,...

Populaire categorieën